Gastronomia

Znajdziesz tu informacje i wizualizacje miejsc, gdzie można cos zjeść, zarezerwować celem konsumpcji i imprezy. Zaletą strony jest możliwość wydania opinii na temat określonej restauracji, pub'u, baru.

Ze słownika Polsko-Kaszubskiego:instalować | jinstalowac (sł. Eugenisz Gołąbek)
Gastronomia

Gastronomia (103)

sobota, 09 maj 2020 09:26

bumbe - kluchy nadziewane

Autor:

Składniki: 1,5 kg ziemniaków, 3 łyżki mąki, 1 jajo, 20 dag boczku, na farsz: 0,5 kg sera, 2 cebule, żółtko, pieprz, sól

piątek, 08 maj 2020 12:59

kiszka kaszubska

Autor:

Składniki: 1 kg ziemniaków, 0,5 kaszy gryczanej, 3 jaja, 25 dag słoniny wędzonej 2 cebule, listek laurowy, ziele ang., pieprz sól.

piątek, 08 maj 2020 12:57

grucholec - baba ziemniaczana

Autor:

Składniki: 1 kg ziemniaczków, 3 cebule, 5 jaj, 4 łyżki śmietany, 4 łyżki mąki, sól, pieprz, 10 dag boczku surowego.

piątek, 08 maj 2020 12:53

pyzy

Autor:

Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków, 2 kg surowych startych, odciśniętych ziemniaków, 2 cebule, 2 jaja, 3 łyżki mąki, sól

piątek, 08 maj 2020 12:49

kartuskie ogórki

Autor:

Składniki: ogórki, 4 cebule, 5 marchwi, 3 papryki, koper, chrzan, gorczyca, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz, woda, sól, cukier, ocet, pasteryzuje się około 25 min

piątek, 08 maj 2020 12:48

bania na kwasno-dynia

Autor:

Składniki: dynia średniej wielkości, cukier, sól, ocet, ziele ang. Listek.

piątek, 08 maj 2020 12:46

mizeria - gurczi na kwaśno

Autor:

Składniki: 4 zielone ogórki, sól, zimna woda, ocet, cukier, koper

piątek, 08 maj 2020 12:43

kwaszone gurczi

Autor:

Składniki: ogórki, czosnek, liść i korzeń chrzanu, liść winogron, porzeczki, koper z blachadami, sól, zalewa: na 1 l. Wody 4 dag soli.

piątek, 08 maj 2020 12:41

jarzyna z marchwi i brukwi

Autor:

Składniki: 60 dag marchwi, 40 dag brukwi, 10 dag słoniny lub łyżka obony czyli okraski z gęsiny, łyżka mąki, majeranek, pieprz, sól.

piątek, 08 maj 2020 12:37

salceson z grzybów

Autor:

Składniki: 20 dag świeżych grzybów, dwie cebule, 5 jaj, gotowanych na twardo, 2 jaja surowe, 10 dag boczku, pół łyżki oleju, pół łyżki kminku, pieprz, sól

Strona 4 z 11

Skocz do:

Polecamy

Agroturystyka Kaszuby
( / Baza noclegowa)

Zdjęcie z galerii

Ostatnie komentarze

Akademia Kaszubska

szwajcaria-kaszubska.pl