Gastronomia

Znajdziesz tu informacje i wizualizacje miejsc, gdzie można cos zjeść, zarezerwować celem konsumpcji i imprezy. Zaletą strony jest możliwość wydania opinii na temat określonej restauracji, pub'u, baru.

Gastronomia

Gastronomia (103)

niedziela, 10 maj 2020 13:22

kaszubski barszcz z grzybami

Autor:

Składniki: susz grzybowy, rybie łby, ogonki łososia, dorsza i inne części nadające się na wywar, włoszczyzna,2 cebule,sól, pieprz, ziele ang. laurowy, śmietana, koperek,mąka na zasmażkę, kilka ziemniaków, szklanka soku z kiszonej kapusty.

niedziela, 10 maj 2020 13:21

zupa z wątróbek z dorsza

Autor:

Składniki: 50 dkg wątróbek dorszowych, włoszczyzna, 2 łyżki masła, łyżka mąki, cebula, sól, pieprz, zielony koper, 2 litry wody.

niedziela, 10 maj 2020 13:19

rosół rybi

Autor:

Składniki: 1 kg ryb różnych,4 cebule, 2 listki laurowe, sól, pieprz

niedziela, 10 maj 2020 13:18

dynia na mleku z zacierkami

Autor:

Składniki: 1 kg dyni, 1,5 litra mleka, pół szklanki wody, szklanka mąki, jajko, sól, cukier, utarty miąższ z pestek ze śliwek

niedziela, 10 maj 2020 13:15

czapurniak

Autor:

Składniki: 3l wody, 30 dkg suszu owocowego, śmietana, mąka cukier sól

niedziela, 10 maj 2020 13:14

żuchel

Autor:

Składniki: 2 litry wody 0,5 kg mięsa z kością, 1 kg ziemniaków, włoszczyzna, kilka grzybków suszonych, cebulka, łyżka smalcu, sól pieprz, natka pietruszki,

niedziela, 10 maj 2020 13:12

zarzutka

Autor:

Składniki: 2 l wody, kg ziemniaków, 25 dkg kapusty kiszonej 5 dkg słoniny cebula, kminek, sól

niedziela, 10 maj 2020 13:10

zalewajka

Autor:

Składniki: dwa litry wody 0,5 kg ziemniaków, 5 dkg słoniny, cebula, 3 ząbki czosnku, pól litra żuru, majeranek pieprz sól, składniki do kiszenia żuru: 10 dkg mąki żytniej pół litra wody letniej, mąkę wymieszać z wodą wlać do kamiennego garnka, dodać dużo czosnku, niech postoi chociaż trzy dni.

niedziela, 10 maj 2020 10:34

grochówka ze śledziem

Autor:

Składniki: 3 litry wody 3 duże śledzie solone 25 dkg grochu 1 kg ziemniaków, łyżka masła majeranek sól

niedziela, 10 maj 2020 10:33

wędzona ryba w zupie

Autor:

Składniki: 2 l wody 0,5 kg ryb słodkowodnych( mogą być lekko przesuszone) łyżka mąki, pół szklanki śmietany sól

Strona 1 z 11

Skocz do:

Polecamy

Ośrodek Wypoczynkowy KREFTA
( / Baza noclegowa)

Zdjęcie z galerii

Ostatnie komentarze

Gościmy

Odwiedza nas 520 gości oraz 0 użytkowników.

Akademia Kaszubska

szwajcaria-kaszubska.pl