Gastronomia

Znajdziesz tu informacje i wizualizacje miejsc, gdzie można cos zjeść, zarezerwować celem konsumpcji i imprezy. Zaletą strony jest możliwość wydania opinii na temat określonej restauracji, pub'u, baru.

Ze słownika Polsko-Kaszubskiego:częstość | czãstosc (sł. Eugenisz Gołąbek)
Gastronomia

Gastronomia (103)

środa, 06 maj 2020 10:48

Smażona ikra

Autor:

Składniki: 0, 5kg. ikry ze świeżych ryb, 15dkg. masła, cebula, sól, pieprz.

środa, 06 maj 2020 10:46

Śledź rybaka ze śliwką

Autor:

Składniki: kilka filetów śledziowych, suszone polskie śliwki takie z pestkami, sos z przecieru pomidorowego i oleju / pół na pół/, pieprz, cukier, natka pietruszki

środa, 06 maj 2020 10:42

Śledź rybaka

Autor:

Składniki: kilka filetów śledziowych, ocet, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz, sól, mielona gorczyca lub łyżeczka ulubionej musztardy, cukier do smaku, gałka muszkatołowa, rodzynki jako smakowa niespodzianka bo może ich nie być jak kto nie lubi, natka pietruszki, lniany olej, przecier ze świeżych pomidorów lub łyżeczka koncentratu.

środa, 06 maj 2020 10:34

śledź w sałatce

Autor:

Składniki: kilka filetów śledziowych, cebula, 4 ugotowane marchewki, 4 korniszony, olej, pieprz, sól, listek laurowy, kwasek cytrynowy lub ocet według uznania

niedziela, 21 wrzesień 2014 17:35

Bigos

Autor:
czwartek, 05 czerwiec 2014 09:28

Smaki Polski według Tomasza Schafernakera odc. 1

Autor:
czwartek, 28 marzec 2013 11:51

Sernik pod złotem

Autor:

Jest to bardzo proste ciasto w wykonaniu, a zarazem przepyszne.

Napewno zachwyci swoim niesamowitym smakiem wszystkich domowników. Sama go wypróbowałam i wśród mojej rodziny zdał egzamin celująco.

piątek, 08 marzec 2013 10:17

Sernik cze-ko-la-do-wy

Autor:

 

wtorek, 26 luty 2013 15:55

Snikers

Autor:
Strona 9 z 11

Skocz do:

Zdjęcie z galerii

Ostatnie komentarze

Akademia Kaszubska

szwajcaria-kaszubska.pl